Haugesund Ishockeyklubb

Haugesund Ishockeyklubb – Seagulls (stiftet 9. januar 2009) er fra Haugesund. Klubben heter offisielt Haugesund Ishockeyklubb, og har Haugesund Ishall som hjemmebane.

Historie

Haugesund Ishockeyklubb ble stiftet 9. januar 2009. Og a-laget spilte seg på kort tid opp til 2. divisjon og toppet der tabellen for sesongen 2013-14, men valgte å søke seg ned til 3. divisjon for sesongen 2014-15, da det ble innført strengere regler for bruk av utenlandske spillere også i 2. divisjon som da ble ansett å være en del av Norges Ishockeyforbund sin prestasjonsdel. Med en majoritet av egenutviklede og lokale spillere ble man for sesongen 2014-15 seriemestre i 3. divisjon, avdeling Vest. Klubben er et av 8 lag som for sesongen 2015-16 skal spille i det laveste nivået for prestasjonsdelen av norsk ishockey, 2. divisjon.

I 18/19 sesongen ble det spilt 18 kamper. her ble det 10 seiere og 5 tap, 1 overtidstap, 1 tap og 1 vinn straffekonk. Denne sesongen rykket haugesund også opp til 1. divisjon.

Nå er det tredje sesong Seagulls spiller i 1. divisjon

Elite blir etablert

Haugesund Ishockeyklubb vedtok på årsmøte 2021 stiftelse av egen elite avdeling. Det ble brukt en del tid på å vurdere fordeler og ulemper før etableringen ble iverksatt. Den nye organiseringen er også anbefaling fra Norges Idrettsforbund.

1.juni 2021 ble stiftelsesmøte avholdt og søknadsprosessen for godkjenning og opptak i Norges Idrettsforbund og Norges Ishockeyforbund er i gang.

Klubbens visjon

Klubbens dedikerte satsing på rekruttering og videreutvikling av spillere, trenere og supportere i et relativt ferskt hockeymiljø, medførte blant annet at klubben nå har ansatt en sportslig ansvarlig.

Klubben jobber med en visjon om å bringe hockey ut til hele Norge, og har også etablert følgende verdier klubben: Engasjert – Raus – Ekte

Lag

Haugesund har denne sesongen følgende lag.

• U8/9/10
  • U11