Første ishockeyspiller fra Haugesund til VM

Ingeborg Bruås Eriksen (17) er den første ishockeyspilleren fra Haugesund som ble tatt ut til U18-landslaget som skal spille VM i Italia fra 9. til 15. januar. Hun er den første til å representere Norge i et internasjonalt mesterskap.

Fortiden spiller Bruås Eriksen for Stavanger Oilers i Bambusa-ligaen, som er eliteserien for kvinner.

I Italia skal Norge møte Tyskland (9.1), Italia (10.1), Ungarn (12.1), Frankrike (13.1) og Østerrike (15.1).

Når begynte du å spille ishockey? Hvorfor?
– Jeg begynte på skøyte- og hockeyskolen i 2010 da jeg var 5 år, sammen med noen venner. De sluttet men, jeg syns det var gøy å stå på skøyter og begynte å spille hockey, forteller Bruås Eriksen. 

Har du noen råd til jenter som er interessert i å prøve seg ut i ishockey?
– Til jentene i klubben ville jeg sagt: grip mulighetene du får og prøv å gjøre det beste ut av dem. Dra på jentecamper selv om du kanskje ikke kjenner noen. Spill gjerne med et jentelag selv om du spiller med guttene til vanlig. Selv spilte jeg fire år med jentelag i Stavanger i tillegg til laget mitt i Haugesund. Og til de som vurderer å begynne på ishockey, prøv deg frem på enten skøye- og hockeyskolen eller på damelaget. 

Ingeborg Bruås Eriksen

Hvordan føles det å være den første ishockeyspilleren fra Haugesund i et VM-sluttspill?
– Jeg tenker egentlig ikke så mye på at jeg er først. I Haugesund spilte jeg på guttelag sammen med få andre jenter og ble vant til å spille på guttenes premisser. Det har vært veldig gøy å komme seg ut og få spille med andre jenter med lignende bakgrunn og jeg har hatt det veldig gøy på landslagssamlingene og kampene så langt. Før høsten hadde jeg aldri spilt hockey utenfor Norge, men nå har jeg spilt kamper i både Danmark, Østerrike og Tyskland.

Hvilken posisjon spiller du nå? Har du spilt i noen andre før?
– Jeg har alltid spilt back. Jeg har prøvd meg som ving, men trives best som forsvarspiller.

Ingeborg Bruås Eriksen

For mer informasjon, vennligst ta kontakt med:
Ekaterina Gubar, Kommunikasjons- og medieansvarlig i Haugesund Ishockeyklubb
Telefon: +47 486 33 265
E-postadresse: ekaterina@seagulls.no

Om Haugesund Ishockeyklubb:
Haugesund Ishockeyklubb – Seagulls ble stiftet i 2009. Klubben er fra Haugesund og har Haugesund Ishall som sin hjemmebane. Fra Sveio i nord til Skudeneshavn i sør og Ølen i øst, er vi hele Haugalandets klubb. 

Les mer på https://seagulls.no/  

Meld deg på nyhetsbrev!

Fyll ut dette feltet
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
Merk et valg