Velkommen Oliver!

Vi har gjort klart med sesongens siste import-spillere og ønsker den svenske forwarden Oliver Kempainen velkommen til klubben!

– Jeg er en rolig og positiv menneske utenfor isen, mens jeg på isen vil si at jeg er en forward som liker meg der hvor det er litt «hett», jeg er sterk med puck og god til å transporter den frem mot mål, sier Oliver om seg selv.

23-åringen fra den svenske byen Skellefteå tok sine første skøytetak i Clemensnäs HC, men byttet etterhvert til den mer meriterte storklubben Skellefteå AIK sin junior akademi. Der ble det spill i fem år fra U16 til J20. På sitt junior CV har Oliver i tillegg en gullmedalje i TV-pucken, hvor han representerte Västerbotten.

– Det var et naturlig steg at gå til Skellefteå AIK då jeg tidlig følte at hockey var noe jeg virkelig likte og ville satse på, i tillegg spilte mange av min kamerater allerede der. Min tid der var veldig bra og jeg trivdes helt supert. Under mine siste år i J20 var jeg oppe og trente noen ganger med A-laget. De største minnene som jeg sitter igjen med etter min tid i SAIK må nok være alle de kamerater jeg fått under min tid der, og sportslig så må det være når jeg ble kåret til årets J18 spillere under min andre sesong med J18-laget, forteller Oliver.

Når tiden i J20-laget til Skellefteå var over og det ikke ble videre spille med A-laget i SHL føll valget på Vimmerby HC i HockeyEttan. Der ble det 19 poeng på 88 kamper.

– Jeg valgte Vimmerby fordi jeg visste at det var en seriøs klubb som ønsket å utvikle seg videre og det matchet mine egne ambisjoner som jeg har med min hockeykarriere. Steget fra juniorhockey til senior hockey syns jeg gikk veldig greit, jeg spilte ganske voksent under min junior tid hvilket gjort alt mye lettere, forteller Oliver som sin første tid på senior nivå.

Under den seneste sesongen valgte Oliver midt under sesongen at bytte klubb fra Vimmerby til SK Lejon i samme divisjon. Der ble det under våren 9 poeng på 15 kamper.

– Jeg følte at jeg kjørte meg litt fast i Vimmerby og ikke fikk den utviklingen jeg ønsket. SK Lejon tilbydde meg en større rolle hvor jeg fikk mulighet at utvikle meg ennå mer, sier Oliver

Nå er han klar for å forsette utviklingen sin i Norge sammen med oss, og være med å krige om plassene i toppen den kommende sesongen.

– Jeg vet ikke så mye om byen eller klubben, men har fått et veldig godt første inntrykk av alle folkene rundt klubben som jeg har snakket med. Jeg kjenne til 1. divisjon litt bedre gjennom tidligere lagkamerater som har spilt her og spiller her ennå. Seagulls og norsk 1. divisjon føltes som en spennende utfordring for meg og en bra nivå for å forsette min utvikling og ta neste steg i min karriere, avslutter Oliver.

Les mer om Oliver her: https://www.eliteprospects.com/player/264475/oliver-kempainen?sort=team

Foto: Lars Nilsson / Carl Wickstrøm

#helehaugalandetsklubb #ismåker #haugesundishockey

Meld deg på nyhetsbrev!

Fyll ut dette feltet
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
Merk et valg