Velkommen Jens August!

På grunn av skade styrker vi opp vårt keeper-team og ønsker 18-årige Jens August Giæver velkommen til klubben!

Giæver har representert sin moderklubb Frisk Asker helt opp på U21-nivå og har også vært en del av a-lagstroppen ved flere tilfeller, blant annet som back-up i CHL.

Sitte på benken i CHL kamp er absolutt et av de største minnene mine fra Frisk, men må nok trekker frem da vi vant forbundscupen på U15 og hele den spillergruppa og trenerne vi hadde da. Personlig er nok det største minnet mitt fra Frisk første gang jeg satt på benk med seniorlaget i en treningskamp mot Vålerenga for et par år siden hvor jeg endte opp med å stå to perioder. Frisk tapte riktignok 2-3, men det var likevel en stor opplevelse for meg, og hvert fall da siden jeg bare var 16 år, forteller Jens August.

Denne sesongen byttet han Asker mot Oslo og spill for Grüner. Egentlig var planen at flytten skulle bli lengre enn til Oslo, men de planene ble dessverre stoppet på grunn av pandemien.

Det gikk ikke helt som planlagt denne sommeren, jeg skulle egentlig til USA og spille juniorhockey denne sesongen, men jeg kom ikke inn i landet på grunn av Covid-19. Da det åpnet seg en plass i Grüner grunnet sykdom ringte de Asker og spurte om jeg var tilgjengelig for en liten periode og det var jeg. Jeg følte også at jeg var klar for et høyere nivå enn U20 og at en treningshverdag på et høyere nivå ville kunne hjelpe meg med mine ambisjoner om å utvikle meg som keeper, sier Jens August

Nå gjører han et nytt bytte denne sesongen og det blir likevel en flytt litt lengre vekk fra Asker.

Jeg har aldri vært i Haugesund før, men ser ut som en koselig by og har hørt at folkene her er veldig hyggelige. Har hørt mye bra om klubben og at det er bra sosialt og et fint miljø å utvikle seg i. Å ta steget ned til 1. divisjon kjentes rett nå siden jeg trenger kamptrening for å utvikle meg og det vil jeg få betydelig mer av her.
Jeg har ganske høye forventninger til sesongen og ønsker å bidra til å vinne kamper og hjelpe Haugesund til å nå sin målsetning. Jeg kommer også til å utvikle meg som person, det blir jo første gang jeg ikke bor hjemme
, forteller han.

Jens August er klar for spill i helgens kamper mot Narvik, det blir den tredje klubben han representerer i løpet av en uke. I går satt han på benken for Grüner når de tapte 6-2 mot moderklubben Frisk Asker. Forrige helg var han utlånt fra Grüner til Furuset når de spilte to kamper borte mot Narvik, og med helgens to kamper overstått har han altså spilt fire kamper mot Narvik i løpet av en uke, for to forskjellige klubber. Det har vært en innholdsrik uke for den unge keepern.

Det er jo litt rart og veldig tilfeldig, men i den situasjonen som er nå så blir det som det blir, avslutter han.

Les mer om Jens August her: https://www.eliteprospects.com/player/571279/jens-august-gi%C3%A6ver

Foto: Finn Eriksen

#helehaugalandetsklubb #ismåker #haugesundishockey

Meld deg på nyhetsbrev!

Fyll ut dette feltet
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
Merk et valg