Velkommen Felix!

Vi ønsker backen Felix Såsser velkommen til Haugesund Seagulls!

Jeg vil påstå at jeg er en rolig person, som liker å sosialiserer meg sammen med venner og familie. Har en sambo som må stå ut med ganske mye, haha. På isen er jeg en offensiv back som liker å følge med opp i angrep, har en bra første pass, forteller Felix om seg selv.

25-åringen kommer fra Falun i Sverige og begynte hockey karrièren sin i Säters IF før han som juniorspiller fant veien videre til både IF Björklöven og Mora IK sin ungdoms akademi. Björklöven representerte han på U18- og U20 elite nivå, mens han i Mora spilte i U20 Superelite som er det høyeste nivået man kan spille som juniorspiller i Sverige. I U20 Superelite står han oppført med 15 poeng på 50 kamper.

– Jeg flyttet videre til Umeå og IF Björklöven når jeg skulle begynne gymnasiet (videregående). Årene i Bjørkløven og Mora har vært veldig lærerike både for meg som person men også på isen da man fikk mye hjelp med at vokse både som menneske og spillere, forteller Felix om sin junior tid.

Når senior karrieren skulle ta fatt flyttet Felix videre til Sollentuna for spill i HockeyEttan, der ble han tre sesonger før han flyttet videre til Kalix i samme divisjon, der ble det også tre sesonger før han nå har valgt å flytte videre. Totalt står han oppført med 54 poeng på 159 kamper i HockeyEttan som er det tredje øverste nivået innen Svensk ishockey.

– Fra U20 Superelite til Sollentuna i HockeyEttan var et  stort steg må jeg si. Det var et veldig nyttig første år der jeg fikk lære en hel del og jeg fikk med meg endel rutine innfør de kommende årene, hvor jeg fikk en mye større rolle også i det offensive spillet. Årene i Kalix var nyttige de også, selv om jeg ikke fikk samme rolle der som i Sollentuna. Men mitt defensive spill ble bedre og jeg syns jeg er blitt en mer allround back, forteller Felix om sine seks år i HockeyEttan.

Nå er han klar for sitt første hockey eventyr utenfor Sverige og har kommet hit med en klar målsetting.

– Det skal bli skikkelig gøy. Om jeg skal være helt ærlig så vet jeg ikke så mye om Haugesund som by, men har hørt at det skal regne mye, haha. Men det skal bli kjekt å komme til Haugesund og spille, lære seg litt norsk og få oppleve en annen type ishockey enn den svenske, forteller Felix.

– Jeg føler at jeg vil hitta tilbake til mitt offensive spill igjen samt være en drøy forsvarspiller at spille møte på isen. Jeg har kommet hit med målsetting om at vi skal ta oss opp, men første steget på veien dit er at vinne serien, avslutter Felix.

#helehaugalandetsklubb #ismåker #haugesundishockeyklubb

Meld deg på nyhetsbrev!

Fyll ut dette feltet
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
Merk et valg